Foglossningsbälte

 

Enligt fysioterapeutiska riktlinjer är ett foglossningsbälte en bra hjälp att klara av vardagens aktiviteter.

Om du har drabbats av smärta i bäckenområdet är det en god idé att börja använda ett foglossningsbälte då du kan få hjälp med dina besvär.

 

Foglossningsbälte

 

Det finns även stark evidens för att TENS minskar smärta vid bäckenledssmärta. Träning och fysisk aktivitet har begränsad effekt på bäckenledssmärta

men det är så klart viktigt ur andra aspekter att upprätthålla god kondition och styrka, här kan ett foglossningsbälte hjälpa dig att träna på det sätt som passar dig.

 

Vilket foglossningsbälte är bäst?

Det är svårt att säga eftersom olika foglossningsbälten passar olika behov. Har du lindrigare besvär kan ett smalare bälte som MammaFix från Nordicare vara tillräckligt. Är du i behov av mycket stöd är en bredare variant att rekommendera. MammaMia är ett gravidbälte som passar de flesta. 

Följ denna länk för att se de foglossningsbälten som vi säljer.

 

Hur fungerar foglossningsbälte?

Foglossningsbältet spänner åt över höfterna och ger ländryggen och bäckenet extra stöd. Detta kan lindra smärta och värk vid foglossning, men också vid andra rygg- och höftproblem. 

 

Hur ska foglossningsbältet sitta?

Ett gravidbälte ska sitta över bäckenbenet, det vill säga över höftbenen en bit nedanför naveln. Ju hårdare du spänner åt bältet, desto bättre stöd får du. 

Foglossningsbälte

 

Hur använder man foglossningsbälte?

De flesta bäckenbälten sätter du på omlott och fäster på framsidan med kardborreband. Normalt sett bör bältet sitta utanpå kläderna, men det finns även modeller som går att använda under kläderna.  

 

Kan man använda foglossningsbälte när man sover?

Det är inte farligt att använda foglossningsbälte när du sover, men det kan däremot bli ett störningsmoment och försämra din sömnkvalitet. Testa dig fram för att ta reda på när gravidbältet passar bäst att använda. 

 

Kan man träna med foglossningsbälte?

Ja, det går utmärkt att träna med foglossningsbälte. Många gånger kan bältet faktiskt göra det enklare att hålla sig aktiv eftersom det lindrar smärtan. Det kan emellertid vara bra att rådfråga en läkare innan du tränar om du känner dig osäker på vilka övningar du bör undvika. 

 

Foglossningsbälte

 

 

Foglossnigsbälten finns i våran Webbutik.

 

 

Din expert inom Tens

 

 

 

Tryggt för dig och din baby

TENS-apparaten kan du använda hemma under det första skedet av värkarbetet när förlossningen sätter igång och sedan fortsätta under hela förlossningen.

 

”Praktisk och smidig hyrtjänst där tensapparaten levererades med enkla och tydliga instruktioner.  Jag var jättenöjd med tensapparaten som jag använde som enda smärtlindring under hela öppningsskedet. Utöver bra smärtlindring gav den också en känsla av kontroll när jag kunde styra intensiteten under förlossningsprocessen. Jag rekommenderar alla att prova tens som smärtlindring!”

- Caroline 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen