TENS lindrar smärta vid Artros

I en ny studie under 2022 har forskare studerat två olika behandlingsmetoder för att lindra smärta hos personer med knäartros. Hälften av studiedeltagarna behandlades med TENS apparat och hälften behandlades med svaga opioider. I studien studerades dels effekten och dels säkerheten med de båda metoderna.

Många gånger förskrivs svaga opioider till patienter som till följd av knäartros är drabbade av nociceptiv smärta, trots att det är känt att effekten från dessa många gånger är måttlig. Det är även känt sedan länge att opioider, oavsett styrka, inte är det bästa behandlingsalternativet för äldre personer. Riktlinjer från flera organisationer avråder i olika mån från användandet av opioider. OARSI* avråder helt från användande av opioider medan ESCEO* endast rekommenderar korttidsbehandling med svaga opioider för behandling av smärta vid knäartros. 

I studien konstateras att TENS hade bättre effekt och högre tolerans än svaga opioider för att lindra den nociceptoriska smärtan som studiedeltagarna var drabbade av. Forskarna menar att resultatet gör det möjligt att erbjuda en icke-medicinsk behandling i form av TENS som med gott resultat kan underlätta smärta för somliga personer med nociceptiv artrossmärta. 

 

TENS lindrar smärta vid Artros

TENS används redan inom flera områden för att lindra smärta. Smärtan lindras genom elektriska impulser som avges från elektroder som klistras på huden vid det område som ska behandlas. I studien användes både låg- och högeffektiv frekvens. 

Studien som är ny från i år (2022) vid namn "Wearable transcutaneous electrical nerve stimulation (actiTENS®) is effective and safe for the treatment of knee osteoarthritis pain: a randomized controlled trial versus weak opioids" finns att läsa i sin helhet och öppnas då på en ny webbsida. (journals.sagepub.com)

Hos oss kan man hyra en tens apparat till ett fast pris i 6 månader -  från 249,- (Gäller hela perioden om 6 månader)

 

Prova att hyra en Tens apparat via denna länk

Köp en Tens apparat via denna länk

 

 

 

Din expert inom Tens

Tryggt för dig och din baby

TENS-apparaten kan du använda hemma under det första skedet av värkarbetet när förlossningen sätter igång och sedan fortsätta under hela förlossningen.

 

”Praktisk och smidig hyrtjänst där tensapparaten levererades med enkla och tydliga instruktioner.  Jag var jättenöjd med tensapparaten som jag använde som enda smärtlindring under hela öppningsskedet. Utöver bra smärtlindring gav den också en känsla av kontroll när jag kunde styra intensiteten under förlossningsprocessen. Jag rekommenderar alla att prova tens som smärtlindring!”

- Caroline 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen