Förlossningspool

Förlossningspool

 

 

För många som planerar att föda barn i hemmet är förlossningspool en vanlig och värdefull investering. Men en pool passar även den som planerar för sjukhusfödsel. När de första värkarna kommer är det en god idé att bygga upp en skön, trygg och vilsam stämning. 

 

En förlossningspool kan vara ett fantastisk hjälpmedel för den som inte har badkar. 

 

Planerar man att föda på sjukhus är badet hemma en skön start. Vissa förlossningar har pooler men oftast bara i några få rum. Vissa förlossningar tillåter att man tar med sin egen pool. Prata med din barnmorska på barnmorskemottagningen eller direkt med den aktuella förlossningsavdelningen. I stora städer som t ex Stockholm med flera olika sjukhus och hög beläggning kan det bli så att man inte får plats på det sjukhus man har planerat för. 

 

Välj rätt pool

 

När du ska välja förlossningspool bör du ställa dig ett par frågor för att lättare komma fram till vad som passar dig bäst:

 

  • Tillgång till vatten, hur nära? 

  • Varmvatten?

  • Hur lång är du som ska föda?

  • Hur snabbt behöver poolen installeras? Tänk på tid för att blåsa upp poolen och fylla den.

  • Hur stor yta har ni för er förlossningspool?

  • Önskar ni att partner får plats i poolen?

 

Hyra förlossningspool

 

Förlossningspooler finns i framförallt två varianter. Dels de i glasfiber som är lite större badkar men utformade så att man ska kunna genomföra en förlossning i dem. Dessa finns framförallt på förlossningsavdelningarna. Sedan finns de som är uppblåsbara och som man kan använda i hemmet och ta med sig till förlossningsavdelningen. 

 

Vill man hyra en förlossningspool så finns det ett fåtal som erbjuder detta. Ofta får man hämta dem.

 

Det finns två olika tillverkare som säljs i Sverige. La Bassine och Birthpool in a box.

 

Köpa förlossningspool

 

Det finns tyvärr inte någon i Sverige som säljer de pooler man har i hemmet utan de finns bara att hyra.

 

För mer information läs:

 

LABASSINE

 

BIRTHPOOLINABOX

Tryggt för dig och din baby

TENS-apparaten kan du använda hemma under det första skedet av värkarbetet när förlossningen sätter igång och sedan fortsätta under hela förlossningen.

 

”Praktisk och smidig hyrtjänst där tensapparaten levererades med enkla och tydliga instruktioner.  Jag var jättenöjd med tensapparaten som jag använde som enda smärtlindring under hela öppningsskedet. Utöver bra smärtlindring gav den också en känsla av kontroll när jag kunde styra intensiteten under förlossningsprocessen. Jag rekommenderar alla att prova tens som smärtlindring!”

- Caroline 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen