EMS Träning

EMS Träning

Med EMS kan du stärka dina muskler hemma, på jobbet eller på semestern. Den elektriska muskelstimuleringen med en Combo Elite apparat gör att det blir sant. EMS kan stödja muskeluppbyggnad och hjälpa till att lindra ryggsmärtor och andra muskel relaterade smärtor. 

 

Med Combo Elite kan du träna enskilda muskler och muskelgrupper med en fritt valbar belastning, eftersom dina leder inte blir belastade för du klara dig utan vikter. Det finns en anledning till att man hittar EMS träning i många professionella sporter. Många professionella idrottare använder EMS som en komplettering till sin vanliga träning. De olika programmen i Combo Elite apparaten hjälper dig att bygga upp och stärkar dina muskler i alla delar av kroppen. Med EMS Träning kan du också behandla celluliter. Om man äter en balanserad kost och gör sport och även använder EMS Träning kan man dra åt bindväven och motverka celluliter. Du kan ställa in din träning helt individuellt med Combo Elite, beroende på de besvär du har eller de mål du vill uppnå.  

 

Hur fungerar EMS

EMS (Elektrisk Muskelstimulering) fungerar på följande vis: Via elektroder som man fäster på den aktuella muskeln skickar man elektriska impulser från en Tens Combo Elite apparat via huden till dina nervfibrer och på så sätt skapar muskelsammandragningar. Det efterliknar det sätt som normala muskelsammandragningar sker på, dvs genom att ditt centrala nervsystem skickar elektriska signaler till musklerna. Den elektriska impulsen aktiverar och kontraherar muskeln och fungerar därmed som en booster av kroppens egna princip.

 

EMS kan med regelbunden användning, inte bara positivt påverka den allmänna fitness prestanda utan även stärka muskulaturen specifikt. Hos 8 av 10 personer är för svaga muskler en orsak till ryggsmärta. Med regelbunden EMS- träning med Combo Elite kan t.ex. en försvagad ryggmuskulatur tränas upp och muskulära obalanser kan elimineras.

 

Vad är det för kostnader för EMS-träning i studion jämfört med att träna hemma med Trimform?

EMS-träning i ett studio är relativ dyrt och kan jämföras med priser för en personlig tränare, eftersom en tränare är vid din sida under ditt träningspass som stöd och det kostar pengar. För elektrisk muskelstimulering i ett studio måste man räkna med cirka 350 kr per tränings enhet, beroende vilket avtal man har. Om man kör en träningsenhet per vecka i ett studio under 1 helt år kostar det cirka 16800 kr. Ems-träningen hemma är billigare än träning i ett studio. För EMS-träningen hemma finns det en engångs kostnad för en TENS och EMS-apparaten och när man byter elektroderna

Tryggt för dig och din baby

TENS-apparaten kan du använda hemma under det första skedet av värkarbetet när förlossningen sätter igång och sedan fortsätta under hela förlossningen.

 

”Praktisk och smidig hyrtjänst där tensapparaten levererades med enkla och tydliga instruktioner.  Jag var jättenöjd med tensapparaten som jag använde som enda smärtlindring under hela öppningsskedet. Utöver bra smärtlindring gav den också en känsla av kontroll när jag kunde styra intensiteten under förlossningsprocessen. Jag rekommenderar alla att prova tens som smärtlindring!”

- Caroline 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen