Cefar Tens

Cefar TENS: En Översikt av Olika Modeller för Smärtlindring och Rehabilitering

 

Smärta är en utmaning som många människor möter i sina liv, oavsett om det är en akut skada eller en kronisk åkomma. För att hantera smärta och förbättra livskvaliteten har Cefar utvecklat ett sortiment av TENS (Transkutan Elektrisk Nervstimulering) -enheter. Dessa enheter använder elektriska impulser för att lindra smärta och förbättra muskelfunktionen. I den här artikeln kommer vi att utforska olika modeller av Cefar TENS-enheter, deras funktioner och användningsområden.

 

Cefar Femina

 

 

CEFAR FEMINA är en behändig och enkel TENS-stimulator som har utvecklats i Sverige tillsammans med läkare, barnmorskor och sjukgymnaster. Med sina fem förinställda program för smärtlindring, massage och muskelträning passar den alla dina behov.

Med CEFAR FEMINA kan du själv dra nytta av TENS och få effektiv smärtlindring före, under och efter förlossningen. Var du än befinner dig! 

Cefar Tens

 

 

Cefar TENS är en 2-kanalig stimulator, anpassad både för hemmabruk av patienten och för terapeuten på kliniken för att ge behandling med elektrisk stimulering vid smärta (TENS) och neuromuskulär stimulering (EMS/NMES).

 

FUNKTIONER 

 

  • Uppladdningsbart Litium Polymer batteri: Anslut din enhet direkt i vägguttaget för att ladda batteriet. Snabb och komplett uppladdning på mindre än 90 minuter som räcker till 6-10 timmars behandling beroende på vald parameter.
  • 1+1 Funktion: Cefar TENS-stimulatorn har 2 oberoende kanaler som kan manövreras separat. Användaren kan välja antingen samma program för båda kanalerna, eller 2 olika program som används samtidigt. Detta möjliggör behandling med olika frekvenser samtidigt på olika kroppsdelar, alternativt en kombination av NMES och TENS samtidigt.
  • Vändbart bältesclips: Vänd på bältesclipset så att kabelutgången sitter på ovansidan respektive botten beroende på vilken kroppsdel som behandlas.
  • Programinställning: Du kan skapa upp till 5 program med olika individuella parametrar.

 

Cefar Basic

 

 

CEFAR BASIC är en enklare stimulator som är utvecklad för användning av både medicinskt utbildad personal och patienten i hemmet. CEFAR BASIC innehåller förinställda program för de vanligaste indikationerna och är ett utmärkt alternativ till de mer avancerade stimulatorerna. 

Egenskaper

  • Cefar Easy Touch™: Automatisk amplitud inställning - Genom ett enkelt knapptryck justeras amplituden automatiskt. En funktion som förenklar för användaren och försäkrar att optimal stimuleringsnivå uppnås. Allt för bästa behandlingsresultat!
  • Bakgrundsbelyst skärm: Stimulatorn har större skärm och bakgrundsljuset gör det enklare att läsa, även om det omgivande ljuset är dåligt.
  • Halsrem: Stimulatorn har en avtagbar halsrem och Bältesclip, som gör den enkel att använda hemma.
  • Andra fördelar: Pausfunktion, programlås, timer, knapplås, selfcheck och compliance.

 

 

Cefar Easy

 

 

CEFAR EASY är en behändig och enkel TENS-stimulator som har utvecklats i Sverige tillsammans med läkare och sjukgymnaster. Med sina fyra förinställda program för smärtlindring och massage passar den alla dina behov. Med CEFAR EASY kan du själv dra nytta av TENS och få effektiv smärtlindring för nack- och ryggsmärtor. Var du än befinner dig!

 

Egenskaper

 

Säker och enkel att använda CEFAR EASY gör så att du själv kan kontrollera smärtlindringen. Tack vare TENS får du en säker och naturlig smärtlindring utan bieffekter.

 

Utvecklad och godkänd av sjukgymnaster CEFAR EASY har utvecklats i nära samarbete med svenska sjukgymnaster. Metoden är även godkänd för behandling inom sjukvården.

 

Kostnadseffektiv behandling utan biverkningar Med CEFAR EASY kan du lägga värktabletterna på hyllan. I stället får du en effektiv smärtlindring helt utan bieffekter.

Kan även användas för massage och muskelavslappning Att ha ständig värk innebär ofta att man spänner sig. Detta gör musklerna stela och ömmande. Därför har CEFAR EASY även inbyggda program för massage och muskelavslappning.

Lätt att ta med CEFAR EASY drivs med vanliga 1,5 V AA batterier som du kan köpa i vilken affär som helst. Därför kan du alltid ta den med dig vart du än går. Tack vare bältesklämman, som fästs i byxfickan eller byxlinningen, kan CEFAR EASY användas var som helst - hemma, på jobbet etc.

 

 

Sammanfattning

Cefar erbjuder ett brett utbud av TENS- och EMS-enheter som är utformade för att möta olika behov inom smärtlindring, rehabilitering och muskelträning. Oavsett om du söker grundläggande smärtlindring, avancerad rehabilitering eller muskelträning, har Cefar olika modeller som kan hjälpa dig att uppnå dina mål. Innan du använder någon TENS- eller EMS-enhet är det dock viktigt att rådgöra med en läkare eller specialist för att säkerställa att den är lämplig för din specifika situation. Med rätt användning och övervakning kan Cefar TENS-enheter vara värdefulla verktyg för att hantera smärta och förbättra muskelfunktionen.

 

Din expert inom Tens

 

 

 

 

Tryggt för dig och din baby

TENS-apparaten kan du använda hemma under det första skedet av värkarbetet när förlossningen sätter igång och sedan fortsätta under hela förlossningen.

 

”Praktisk och smidig hyrtjänst där tensapparaten levererades med enkla och tydliga instruktioner.  Jag var jättenöjd med tensapparaten som jag använde som enda smärtlindring under hela öppningsskedet. Utöver bra smärtlindring gav den också en känsla av kontroll när jag kunde styra intensiteten under förlossningsprocessen. Jag rekommenderar alla att prova tens som smärtlindring!”

- Caroline 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen