Det ska Du Packa i Förlossningsväskan: Förbered Dig för den Stora Dagen

 

Att packa en förlossningsväska är en viktig del av förberedelserna inför den stora dagen när du välkomnar ditt barn till världen. Att vara organiserad och ha alla nödvändigheter redo kan göra hela upplevelsen mer bekväm och stressfri. I den här artikeln kommer vi att utforska vad du bör packa i din förlossningsväska för att säkerställa att du är redo när tiden är inne.

 

Förlossningsväskans Basföremål:

 1. Legitimationshandlingar: Först och främst bör du ha dina legitimationshandlingar, ID-kort och sjukförsäkringsinformation med dig. Du kommer behöva dessa vid incheckningen på sjukhuset eller förlossningskliniken.

 2. Mobiltelefon och laddare: Din mobiltelefon är viktig för att hålla kontakten med nära och kära och för att få uppdateringar om din vård. Se till att ta med en laddare också.

 3. Kamera eller videokamera: Om du vill dokumentera denna speciella händelse, överväg att ta med en kamera eller videokamera. Se till att batterierna är laddade och att du har tillräckligt med utrymme på ditt minneskort.

 4. Kläder: För dig själv, packa några bekväma kläder som du kan föda i och något att ha på dig efter förlossningen. Tänk på att kläderna kan bli smutsiga, så välj något som du inte är rädd om. Ett par tofflor eller halksockor är också bra att ha.

 5. Underkläder: Packa några bekväma underkläder som passar bra efter förlossningen. Du kan också överväga att ta med amningsbehåar om du planerar att amma.

 6. Hygienartiklar: Tandborste, tandkräm, schampo, balsam, tvål, och annat du normalt använder. Många sjukhus tillhandahåller dessa, men det kan vara skönt att ha dina egna favoritprodukter.

 7. Toalettartiklar: Om du använder speciella produkter eller har särskilda behov, se till att du packar dem. Det kan inkludera rengöringsservetter, toalettpapper och liknande.

Förlossningen och Medicinsk Vård:

 1. Förlossningsplan: Om du har skapat en förlossningsplan, ta med dig flera kopior. Detta kan hjälpa vårdpersonalen att förstå dina önskemål och preferenser under förlossningen.

 2. Tens: En Tens apparat hjälper dig genom värkarna hemma och kan användas under fölossningen. Många använder Tens som den enda smärtlindringen under hela fölossningen. Läs mer om Tens under graviditeten här 

 3. Mediciner och recept: Om du tar några receptbelagda mediciner, se till att du har med dem och har diskuterat användningen med din läkare eller barnmorska.

 4. Amningshjälpmedel: Om du planerar att amma, ta med dig bröstvårtkräm/amningsinlägg och eventuella andra amningshjälpmedel du vill använda.

Babyns Behov:

 1. Babyskydd och kläder: En babyskydd eller barnvagn är nödvändigt för att ta med ditt nyfödda barn hem från sjukhuset. Packa också några babykläder, inklusive bodyn, babystrumpor, en mössa och en varm filt beroende på årstid.

 2. Blöjor och våtservetter: Detta finns på BB men förbered så att detta finns hemma. Tänk på att det går åt ganska många per dag de första veckorna.

 

Andra Praktiska Föremål:

 1. Mat och dryck: Ta med några snacks och en flaska vatten för dig själv och eventuell partner eller stödperson. Förlossningar kan vara långa och kräva energi.

 2. Pen och papper: Det kan vara användbart att ha en penna och papper för att göra anteckningar eller fylla i formulär.

 3. Kontaktinformation: Ha en lista med viktiga telefonnummer till hands, inklusive din vårdgivare, familjemedlemmar och vänner.

 4. Extra påsar: Ta med några extra påsar för att förvara smutsiga kläder.

Slutliga Tankar:

Att packa din förlossningsväska är en viktig del av förberedelserna inför din babys ankomst. Att vara förberedd med nödvändigheter och personliga föremål kan göra hela upplevelsen mer bekväm och mindre stressig. Kom ihåg att alla förlossningar är unika, så det är bra att vara flexibel och öppen för förändringar i din plan om det behövs. Och, viktigast av allt, försök att hålla dig lugn och tänka på den spännande tid som ligger framför dig när du välkomnar ditt nya barn till världen.

 

Planera utifrån:

1. Årstid

2. Hur ska vi ta oss till och från förlossningen?

3. Vad behövs om vi stannar några dagar

4. Har vi någon vän eller släkting som kan komma med t ex extrakläder

5. Syskon - barnvakt

 

Checklist packa väska förlossning

 

 

När vi kommer hem

Många planerar inför förlossningen men missar lite tid direkt när man har kommit hem. Ett tipa är att köpa hem några av de saker som är bra att ha så slipper man stressen att köpa det.

 

Det som är bra att ha hemma är:

Förlossningsbindor

Amningsinlägg

 

Blöjor/tvättlappar etc till barnet är bra att ha hemma men det finns också att köpa i den lokala mataffären. Tänk på att man får varuprover och rabatter som föräldra medlem hos de stora tillverkarna https://www.libero.se/liberoklubben/ eller https://www.pampers.se

 

Din expert inom Tens

 

Tryggt för dig och din baby

TENS-apparaten kan du använda hemma under det första skedet av värkarbetet när förlossningen sätter igång och sedan fortsätta under hela förlossningen.

 

”Praktisk och smidig hyrtjänst där tensapparaten levererades med enkla och tydliga instruktioner.  Jag var jättenöjd med tensapparaten som jag använde som enda smärtlindring under hela öppningsskedet. Utöver bra smärtlindring gav den också en känsla av kontroll när jag kunde styra intensiteten under förlossningsprocessen. Jag rekommenderar alla att prova tens som smärtlindring!”

- Caroline 

 

Tuottaja: Wikinggruppen

Tuote on lisätty ostoskoriisi