Bäckenbottentränare

 

Bäckenbottentränare använder en teknik som heter EMS (Elektriskmuskelstimulering)

 

Normal muskelaktivitet styrs av det centrala och perifera nervsystemet som överför elektriska signaler till musklerna. EMS (elektriskmuskelstimulering) fungerar på ett liknande sätt, men använder en extern källa (EMS stimulatorn) med elektroder fastsatta på huden för överföring av elektriska impulser till kroppen.

 

Impulserna stimulerar nerverna så att de sänder signaler till en specifik muskel, vilken reagerar med kontraktioner, precis som vid normal muskelaktivitet.

 

Stimuleringen ökar även blodcirkulationen och är därför en idealisk metod för spända muskler och svullna ben. Den ökadeblodcirkulationen hjälper musklerna att slappna av och förbättrar bortforslingen av över- flödig vätska från fötter och ben.

 

Endel Tens apparater har EMS program och kan användas som en Bäckenbottentränare. Signalerna skickas då via elektroder eller en sond som kan anslutas. Vanliga bäckenbottentränare skickar signalerna via en sond istället. Mer om detta senare i artikeln.

 

 

Fördelar med användning av bäckenbottentränare

 

 • En effektiv och trygg behandlingsform
 • Minskar mängden urin som läcker
 • Läkemedelsfri behandling utan biverkningar
 • Trygg och enkel att använda
 • Kan utesluta behovet av kirurgiska ingrepp
 • Kan förbättra sexuellt umgänge
 • Färdiga program för olika behov
 • Kan användas hemma när det passar dig bäst

 

 

Bäckenbottentränare TENS

 

T ex Tens apparaten Cefar Peristim som är framtagen för att användas vid inkontinens, har ett EMS program Bäckenbottentränare. Rekommenderad behandling är ca 30 minuter 3-4 gånger per vecka. Tens apparaten Cefar Peristim är speciellt framtagen för behandlingar av inkontinens och kan både användas med elektroder och sond. Nackdelen med Cefar Peristim är att den har ett högt pris och framförallt till för vården. 

 


 

 

 

Bäckenbottentränare Kvinna med Sond

 

En bäckenbottentränare som t ex SensaTONE är speciellt utvecklad för att stimulera och stärka bäckenbotten, ge en snabbare återhämtning efter förlossningen och motverka urinläckage. Den stärker knipmusklerna och topptrimmar nerverna. Denna typ av bäckenbottentränare har flera olika program som kan ändras beroende av vilken typ av inkontinens man har. Här fåt man en bättre styrning på behandlingen tillskillnad mot om man använder en TENS/EMS med elektroder som kommer att stärka musklerna mer generellt.

Apparaten arbetar invärtes i vagina via vaginalstav, dvs en elektronisk stav som skickar styrpulser till alla muskler och nerver i området. Styrkan i träningen bestämmer du själv. I början på låg nivå, men efterhand allt starkare. 

Den innehåller 4 program med totalt 22 olika programsekvenser som alla har olika måltavlor - muskler, nerver. Apparaten växlar själv mellan sekvenserna beroende på ditt syfte med behandlingen.  

 

Exempel på program:

 

A. Mot överaktiv, nervös blåsa samt obefogade trängningar, trängningsinkontinens.

B. Förstärkning av den glatta muskulaturen för att undvika ofrivilligt läckage, ansträngningsinkontinens.

C. Program som kompletterar A och B. Kör omväxlande med detta.

D. Generell förstärkning av muskulaturen i underlivet, inklusive PC-muskeln (knipmuskeln). Ger nerv- och muskelträning för att förbättra känseln vid samliv.

 

 

Bäckenbottentränare

 

 

Försiktighet åtgärder

 • Använder man spiral med koppartråd så ska man inte använda en bäckenbottentränare samtidigt.

 • Använder man pacemaker eller hjärtstartare så ska man inte använda TENS eller EMS då det finns risk att denna utrustning kan störas.

 • Har man hjärt komplikationer eller hög/lågt blodtryck så samtala med en läkare innan användning av bäckenbottentränare.

 

Varken åldrande eller förlossning behöver leda till urininkontinens. Det är idag fullt möjligt att behandla urinläckage istället för att bara hantera symptomen med olika skydd. Med hjälp av en bäckenbottentränare kan kvinnor bli av med urinläckage, slippa skydd och återgå till en normal livsstil.

Bäckenbotten bär upp de inre organen, bland annat livmoder, urinblåsa och ändtarm, och hjälper till att hålla tätt kring urinrör och ändtarm. En graviditet är påfrestande för bäckenbottenmusklerna och de blir både uttänjda och försvagade. Det är därför viktigt att träna bäckenbottenmusklerna efter förlossningen.

 

Bäckenbottentränare Man med Sond

 

En bäckenbottentränare som t ex SensaTONE är speciellt utvecklad för att stimulera och stärka bäckenbotten musklerna och för att behandla inkontinens. Den stärker knipmusklerna och topptrimmar nerverna. Denna typ av bäckenbottentränare har flera olika program som kan ändras beroende av vilken typ av inkontinens man har. Här får man en bättre styrning på behandlingen tillskillnad mot om man använder en TENS/EMS med elektroder som kommer att stärka musklerna mer generellt.

Apparaten arbetar invärtes via en analstav, dvs en elektronisk stav som skickar styrpulser till alla muskler och nerver i området. Styrkan i träningen bestämmer du själv. I början på låg nivå, men efterhand allt starkare. 

Den innehåller 4 program med totalt 22 olika programsekvenser som alla har olika måltavlor - muskler, nerver. Apparaten växlar själv mellan sekvenserna beroende på ditt syfte med behandlingen.  

Exempel på program

 

 • Trängningsinkontinens (Överaktiv blåsa)

 • Stressinkontinens (Svag bäckenbotten)

 • Blandad inkontinens (Mix av båda ovan)

 

Bäckenbottentränare

 

Försiktighets åtgärder Bäckenbottentränare

Använder man pacemaker eller hjärtstartare så ska man inte använda TENS/EMS då det finns risk att denna utrustning kan störas.

Har man hjärt komplikationer eller hög/lågt blodtryck så samtala med din läkare innan användning av bäckenbottentränare.

Varken åldrande eller prostataproblem behöver leda till urininkontinens. Det är idag fullt möjligt att behandla urinläckage istället för att bara hantera symptomen med olika skydd. Med hjälp av bäckenbottentränaren kan män bli av med urinläckage, slippa skydd och återgå till en normal livsstil.

Bäckenbotten bär upp de inre organen, bland annat urinblåsa och ändtarm, och hjälper till att hålla tätt kring urinrör och ändtarm. 

 

Användning av bäckenbottentränare

En Bäckenbottentränare är lätt att använda. Dess knappar och kliniskt testade förinställda program ger en långvarig lösning för behandling av urininkontinens och lindring av bäckenvärk. Du kan använda en bäckenbottentränare, även om du inte lider av inkontinens. Ett starkt bäckenbotten förhindrar urinläckage och förbättrar njutningen i det sexuella samlivet. 

Bäckenbottentränaren används en gång dagligen. Behandlingen tar endast 20-40 minuter per dag, så du kan enkelt inkludera den i dina dagliga rutiner. Du kan samtidigt se på tv, läsa i sängen eller bara koppla av. Behandlingen rekommenderas att fortsättas i 12 -16 veckor.

Efter behandlingsperioden på 12 veckor, kan du fortsätta med TONE-program, som användas i 20 minuter en gång i veckan. På detta sätt bibehålls styrkan i bäckenbottenmusklerna. 

 

Kontakta en av våra experter på info@hyrens.se så hjälper vi dig att hitta den Tens apparat som passar just dina behov.

 

 

Din expert inom Tens

 

Välkommen!

Detta är ett exempel på hur en webbutik baserad på WGR Bas från Wikinggruppen kan se ut.

WGR Bas ger dig en komplett sökmotorvänlig e-handelslösning, unik responsiv design av webbutiken enligt dina önskemål, drift och statistik mm samt även och inte minst lika viktigt, stöd & hjälp på din e-handelsresa för endast 2 195 kr/mån!

Unik och professionell responsiv design av butiken enligt dina önskemål ingår i WGR Bas, WGR Plus samt WGR Enterprise. Vi arbetar helt enkelt med designen tills ni är helt nöjda med butikens utseende. I WGR Direct väljer du bland ett antal designmallar som även dom är helt responsiva.

Har du frågor kring butiken är du som alltid varmt välkommen att kontakta Wikinggruppen på 0650-75759 eller info@wikinggruppen.se!

Med vänlig hälsning,
Wikinggruppen

 

Produceret af: Wikinggruppen

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn