Har du börjat packa väskan inför förlossningen? Packa din förlossningsväska (vissa kallar den fortfarande BB-väska) i god tid då det kan gå snabbt den dagen det väl är dags att föda barn. När du har ont och är stressad är det lätt att du glömmer något.

 

Väskan du tar med till förlossningen ska innehålla allt det nödvändigaste som du, din partner och den nyfödda bebisen kan behöva under de första dagarna. Om du är förstagångsföderska så är visserligen sannolikheten relativt stor för att du ska föda barn efter utsatt förlossningsdatum. Ibland kan det dock gå fort och förlossningen kan mycket väl inträffa fler veckor för tidigt.

 

Att packa förlossningsväskan är en del av att förbereda sig inför förlossningen. Vad man känner att man behöver ta med sig är högst personligt. Enden tar med sig så lite som möjligt och några har en hel resväska med sig. Vi har sammanställt en lista över "bra att ha" saker.

 

Planera utifrån:

1. Årstid

2. Hur ska vi ta oss till och från förlossningen?

3. Vad behövs om vi stannar några dagar

4. Har vi någon vän eller släkting som kan komma med t ex extrakläder

5. Syskon - barnvakt

 

Checklist packa väska förlossning

 

Checklista BB Väskan

Packa förlossningsväskan senast 14 dagar innan beräknat förlossningsdatum.

Ta fram Tens apparaten, men packa inte ner den.

 

- Bekväma ombytenkläder

- Tofflor

- Hygienartiklar

- Vattenflaska

- Amningsinlägg, amningsbh, bröstvårtskräm

- ID Kort

- Laddare telefon

- Barnkläder (Det finns att låna på förlossningen)

- Babyskydd om ni ska åka bil

 

När vi kommer hem

Många planerar inför förlossningen men missar lite tid direkt när man har kommit hem. Ett tipa är att köpa hem några av de saker som är bra att ha så slipper man stressen att köpa det.

 

Det som är bra att ha hemma är:

Förlossningsbindor

Amningsinlägg

 

Blöjor/tvättlappar etc till barnet är bra att ha hemma men det finns också att köpa i den lokala mataffären. Tänk på att man får varuprover och rabatter som föräldra medlem hos de stora tillverkarna https://www.libero.se/liberoklubben/ eller https://www.pampers.se

 

Tryggt för dig och din baby

TENS-apparaten kan du använda hemma under det första skedet av värkarbetet när förlossningen sätter igång och sedan fortsätta under hela förlossningen.

 

”Praktisk och smidig hyrtjänst där tensapparaten levererades med enkla och tydliga instruktioner.  Jag var jättenöjd med tensapparaten som jag använde som enda smärtlindring under hela öppningsskedet. Utöver bra smärtlindring gav den också en känsla av kontroll när jag kunde styra intensiteten under förlossningsprocessen. Jag rekommenderar alla att prova tens som smärtlindring!”

- Caroline 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen