Tens - bästa smärtlindringen innan man kommer till förlossningsavdelningen

När du är gravid händer det saker i din kropp som kan orsaka smärta. Det är helt naturligt. Lika naturligt som att du känner oro inför tanken på att behöva ha ont. Särskilt om det är din första graviditet eller om du haft mycket smärtor under någon tidigare. Samtidigt är du kanske tveksam till att ta smärtstillande mediciner då de riskerar att påverka barnet.

Lösningen på problemet heter TENS (Transkutan Elektrisk Nerv- stimulering). Det är en välbeprövad och biverkningsfri metod för smärtlindring. TENS används sedan länge inom sjukvården och effekten har bevisats genom åtskilliga medicinska studier.

CEFAR FEMINA är en behändig och enkel TENS apparat som har utvecklats i Sverige tillsammans med läkare och barnmorskor.

Behandling med TENS vid graviditet och förlossning

TENS apparaten använder du hemma under det första skedet (latensfas) av värkarbetet när förlossningen sätter igång. Du kan även använda den på förlossningsavdelningen om du tycker att det känns bra.

Smärtlindring med TENS kan ske på två sätt. Det ena sättet är att blockera smärtan i området där du har ont. Det sker med högfrekvent stimulering.

Det andra sättet är att göra så att kroppens eget system för att lindra smärtan förstärks. Detta sker oftast med lågfrekvent stimulering. Det gör att fler endorfiner frigörs i kroppen. Endorfiner är hormoner som finns i kroppen och som lindrar smärta.

Ensam behandlingsform utan biverkningar

TENS kan användas som ensam behandlingsform mot smärta, men det kan även kombineras med andra typer av smärtlindrande behandling.

TENS-behandlingen ger inga biverkningar, men du som har känslig hud kan få en reaktion av häftan som används för att fästa elektroderna. För en dialog med din barnmorska om detta kan bli ett problem.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Tryggt för dig och din baby

TENS-apparaten kan du använda hemma under det första skedet av värkarbetet när förlossningen sätter igång och sedan fortsätta under hela förlossningen.

 

- Jag kommer att rekommendera TENS till alla som ska föda! Lena i Göteborg

 

- Er TENS användes flitigt genom hela förlossningen, TACK! Rebecka i Stockholm

 

- Superbra med TENS apparaten, den räddade förlossningen! Klara i Stockholm

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen